Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z frytkami i maślanką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z soli 3
frytki pól opakowania
mąka 4 łyżki
jajko 1
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia ćwierć szklankii
maślanka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z frytkami i maślanką

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni. Na blasze poukładaj frytki. Po ok. 20 minutach będą gotowe. Gorące frytki posól do smaku.

Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Jajko rozbij, dodaj do niego szczyptę soli i pieprzu i dobrze rozmieszaj. Filety z soli najpierw zanurz w jajku, potem obtocz w mące. Smaż je w głębokim tłuszczu przez około 10 minut z każdej strony.

Maślankę przelej do szklanek. Pamiętaj dobrze wstrząsnąć kartonem, zanim go otworzysz.

Powyższy przepis to wspaniały pomysł na piątkowy obiad.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.12.2012 13:30
pyszne danie;]
Monika148 19.12.2010 16:50
smakowite
MAR3STA 20.11.2010 23:45
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak