Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki budyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
mąka pszenna na ciasto 1/2 kg
masło 250 g 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
cukier waniliowy 2 opakowania
mleko 3,2% 1/2 l
mąka pszenna na krem 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
margaryna w kostce 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki budyniowe

0,5 kg mąki posiekaj z masłem i cukrem. Zagnieć, dodając śmietanę. Chłódź godzinę.
Natłuść zewnętrzne strony foremek do babeczek. Ciasto rozwałkuj, wykrój kółka o średnicy większej od foremek, wylep natłuszczoną stronę. Ułóż na blasze, ciastem do góry. Piecz ok. 10 minut w temp. 180 stopni.
Krem: Połowę mleka zagotuj z cukrami. Resztę mleka i mąki połącz. Wlej do wrzącego mleka, ugotuj budyń. Ostudź. Margarynę utrzyj z budyniem. Kremem napełnij babeczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.05.2011 09:39
Smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak