Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na maśle z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
masło 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na maśle z grzybami

Grzyby oczyść, obierz i pokrój na cienkie plasterki. Masło rozpuść na patelni. Smaż na niej grzyby około 30 minut. Następnie wbij na nią jajka, dodaj sól i pieprz do smaku i mieszaj przez chwilę, dopóki jajecznica nie uzyska ulubionej przez Ciebie konsystencji.

Podawaj ze świezym i pieczywem oraz pomidorem pokrojonym w plasterki i pospanym posiekaną cebulą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak