Sposób przygotowania

Buraki umyć,obrać,zetrzeć na tarce do jarzyn,wsypać do garnka i zalać wodą w stosunku2:3objętości buraków.Gotować do miękkości.Przecedzić,odrzucić buraki,a syrop gotować dalej do zgęstnienia.Brązowy syrop zlać do słoików i zapasteryzować.Melasa służy do między innymi do spąrzadzania ciast i pierników,można ją spożywac zamiast marmolad i miodu do chleba.

Komentarze

  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    przepisik zerżnięty z wędkarskiego forum do tego stopnia, że część zdań nawet nie zmieniona:http://www.splawik.com/Melasa-Wlasnej-Roboty___15357
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    no to wpadka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !