Sposób przygotowania

Krem:
350 ml mleka
1 Budyń o smaku waniliowym Dr. Oetkera
200 g miękkiego masła
50 g cukru

Nadzienie:
5 szt. krążków ananasa z puszki
sok z ananasów
2 banany
1/2 cytryny

Polewa:
1 Polewa gotowa deserowa Dr. Oetkera
2 łyżki dżemu ananasowego
2 łyżki płatków migdałowych

Żółtka ubić z łyżką cukru, cukrem wanilinowym i gorącą wodą na puch. Mąkę przesiać z budyniem czekoladowym i proszkiem do pieczenia. Białko ubić na sztywno dodając porcjami pozostały cukier, zmiksować z masą z żółtek. Dodać przesiane składniki, delikatnie wymieszać. Blachę 30 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec około ok. 15 minut.
Piekarnik gazowy: temp. 180^(o) C (nie powinien być podgrzany), Piekarnik elektryczny: temp. 180^(o) C (powinien być podgrzany)
Po upieczeniu ciasto od razu wyłożyć z blachy i oderwać papier. Budyń ugotować z cukrem, przełożyć do salaterki i przykryć folią spożywczą, wystudzić. Masło utrzeć, dodawać zimny budy, zmiksować na gładki krem. Ananasy osączyć banany obrać ze skóry, skropić sokiem cytrynowym. Owoce pokroić w drobną kostkę, wymieszać z kremem. Biszkopt przekroić na trzy równe paski, nasączyć je syropem ananasowym. Ciasto przełożyć kremem. Wierzch ciasta posmarować dżemem ananasowym. Ciasto oblać polewą, posypać płatkami migdałowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !