Sposób przygotowania

Marchew obrać opłukać i pokroić w paski. Wymieszać sokiem z cytryny, cukrem żelującym, cynamonem i wanilią.
Gruszkę obrać, przekroić ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w plasterki. Dodać marchwi, wymieszać, odstawić na jakiś czas, aby marchew puściła sok.
Marchew podgrzać na średnim ogniu, gotować 10minut od chwili wrzenia, aż stanie się miękka i szklista.
Cynamon i wanilię wyjąć, konfiturą napełnić przygotowane wysterylizowane słoiki.
Słoiki zamknąć , podgrzać w kąpieli wodnej do temperatury 75*C i pasteryzować 20minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !