Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 200 stopni Celsjusza. Na blasze poukładaj frytki i piecz je około 20 minut.

Karkówkę pokrój na małe kawałki, obsyp obficie przyprawą do gyrosa. Dodaj sól do smaku. Olej rozgrzej na dużej patelni. Mięso smaż co najmniej 20 minut, mieszając od czasu do czasu i posypując jeszcze raz przyprawą gyros.

Do miseczki włóż trzy łyżki majonezu, jedną keczupu pikantnego i sporo papryki mielonej. Sos dokładnie wymieszaj.

Kiedy frytki i mięso będą gotowe, ułóż je na jednym talerzu. Jedz, maczając kolejne kęsy w sosie paprykowym.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    perla

    Smaczne i proste :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    wypróbuję!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !