Sposób przygotowania

Kapustę z grzybami ( poprzedni przepis) odsączamy dobrze i siekamy . Mąkę wsypujemy do miski, solimy, dodajemy oliwę. W misce, żeby się nie oparzyć, wlewamy do mąki wrzątek i mieszamy widelcem - tak długo, aż utworzy się jednolita bryła. Wtedy wyrzucamy ją na omączony blat i wyrabiamy dokładnie- ciasto ma byc plastyczne.
Zostawiamy kilkanaście minut do ostudzenia i wałkujemy dość cienko- nie będzie z tym problemów. Wycinamy pierogi szklanką lub kubkiem, napełniamy kapustą ( można dość sporo, ciasto ładnie się ciągnie) i sklejamy. Gdyby proces napełniania trwał długo, można brzegi zwilżyć wodą.
Gotujemy w osolonym wrzątku minutę od wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    A dziś mi się śniło, że robię pierogi:) Moje ulubione z kapustą i grzybami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Jak światecznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    superowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    superowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładne,lubię taki nadzienie do pierogów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !