Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo-kakaowe z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 12,5 dag
jaja 4 zt
cukier 10 dag
mąka kukurydziana 1 łyżka
masło 10 dag
mąka 1 łyżka
migdały płatki 5 dag
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-kakaowe z migdałami

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka rozetrzeć z cukrem w misce. Dodać mąkę kukurydzianą, kakao, roztopioną czekoladę i 80 g stopionego masła. Białka ubić z solą. Dodać do masy, podnosząc pianę łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 170°C. Formę na ciasto posmarować masłem i oprószyć mąką. Formę zalać masą. Wstawić do piekarnika i piec w kąpieli wodnej przez 50 minut- 1 godziny. Ciasto wyłożyć na talerz. Migdały podpiec w piekarniku. Ozdobić nimi ciasto i posypać resztą kakao. Można ozdobić dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.05.2012 20:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak