Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka rozetrzeć z cukrem w misce. Dodać mąkę kukurydzianą, kakao, roztopioną czekoladę i 80 g stopionego masła. Białka ubić z solą. Dodać do masy, podnosząc pianę łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 170°C. Formę na ciasto posmarować masłem i oprószyć mąką. Formę zalać masą. Wstawić do piekarnika i piec w kąpieli wodnej przez 50 minut- 1 godziny. Ciasto wyłożyć na talerz. Migdały podpiec w piekarniku. Ozdobić nimi ciasto i posypać resztą kakao. Można ozdobić dowolnie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !