Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto o smaku czekoladowy 1 op
jaja 4 szt
margaryna roztopiona 20 dag
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy przekładaniec

Masa:
1 Masa śmietanowa o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
500 ml schłodzonej, słodkiej śmietanki 30%

Do dekoracji:
1 Polewa gotowa deserowa Dr. Oetkera

Ciasto:
Formę prostokątną o wymiarach 40×14 wyłożyć papierem do pieczenia. Zawartość torebki XXL Ciasto o smaku czekoladowym Dr. Oetkera wsypać do miski, dodać jajka, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach około 5 minut do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto nałożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 60 minut. Wystudzone ciasto przekroić ostrym nożem na trzy warstwy. Polewę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 500 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% ubijać mikserem. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsypać do śmietanki i delikatnie wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Gotową masą przełożyć warstwy ciasta. Wierzch i boki posmarować masą, udekorować startą polewą deserową. Do czasu podania przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak