Sposób przygotowania

Mleko wlać do garnka, dodać żółtka, cukier, szczyptę soli i cynamon. W kąpieli wodnej ubijać krem trzepaczką i ogrzewać do zgęstnienia. Połamać czekoladę na kawałki i rozpuścić w kremie. Pozostawić krem do ostygnięcia, od czasu do czasu zamieszać.
Na patelni przysmażyć orzechy laskowe na złoty kolor, ostudzić a następnie zmielić drobno. Pokruszyć kokosanki, ubić śmietanę na sztywno(36%). Z tych trzech składników zmieszanych razem utworzyć krem.
Wlać krem czekoladowy do formy i zamrozić.
Przycisnąć lody z jednej strony tak, aby oddzieliły aię od miski, wyłożyć je na talerz i ozdobić

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !