Sposób przygotowania

Wszystko wrzucić do garnka i dokładnie wymieszać(najlepiej zmiksować lub zrobić w malakserze), w cieście nie może być grudek. Podłużną, wąską blaszkę wysmarować masłem (nie margaryną, bo całe ciasto będzie nią czuć), wysypać bułką tartą i wstawić do nagrzanego (do 180*) piekarnika. Piec ok. 50 min., ale po ok. 15 min. wyłączyć górną grzałkę (jeżeli to możliwe). Najlepiej zrobić próbę patyczkiem. Jeśli jest suchy po 50 min. to koniec, jeżeli nie to jeszcze potrzymać w piecu ok. 10 min., ale w trochę niższej temperaturze. Uwagi: Można do części ciasta dodać 1-2 łyżki kakao i wylać na jasną część - wtedy ciasto wyjdzie “łaciate”.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !