Sposób przygotowania

w lodówce znalazłam: niedużą miseczkę ugotowanego makaronu nitki, ok.2 szkl.; kawałek cienkiej, lekko już obsuszonej kiełbasy podwawelskiej, ok.15-20 cm; trochę rucoli, jakieś 3 garści; kawałek sera bałkańskiego, ok.40g; kilka liści szczypiorku

dodałam do tego: 1 cebulkę; 2 łyżki sosu sojowego; 1 łyżeczkę sosu chili

Makaron został z poprzedniego dnia, takie cienkie nitki bo gotowałam do rosołu, ale jak zwykle za dużo...
Kiełbasę pokroiłam na ćwierć plasterki i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię - niech się smaży i wytapia z niej tłuszczyk...Ja w tym czasie obrałam i posiekałam cebulę a gdy kiełbasa się zrumieniła to dorzuciłam ją na patelnię. Kiedy się podsmażyła dodałam makaron, sos sojowy i sos chili, przysmażyłam mieszając przez 3-4 min. aż makaron zaczął się rumienić. Zdjęłam patelnię z ognia, dorzuciłam rucolę (kilka listków zostawiłam do ozdoby), wymieszałam i szybko na talerze! jeszcze tylko posypać pokruszonym serem i posiekanym szczypiorkiem i można jeść. Takie nic a bardzo nam smakowało.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    bardzo praktyczny pomysł:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny pomysł
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetne tez nigdy niczego nie marnuję i zużywam na różne sposoby
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    Pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Takie zbierane dania są jednymi z najlepszych.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takie resztki mogę jeść:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne sprzątanie lodówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !