Sposób przygotowania

Drożdze pokruszyć i rozpuścić 1/2litra ciepłej wody.Obie mąki, ziarna i otręby wspy do miski i wymieszaj. Wlej rozprowadzone drożdże i dolej jeszcze 1/2litra cieplej wody. Dokładnie wymeiszaj, Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 30min. Po tym jeszcze raz dokładnie wymieszaj ciasto. Cuasto rozłóż do blaszek wysmarowanych tłuszczem. Wygładź zmoczoną łyżka. Posypać ziarnami sezamu lub kminkiem. Odstawić na 15minut. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzany do 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszny taki chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !