Sposób przygotowania

Karkówkę kroic na plastry o grubości 1 centymetra, posypać z obu stron solą i pieprzem , włozyć do blaszanej miski i odstawić w chodne miejsce aby zapeklowala sie.

Sos:
Z 2 łyżek keczupu, 2 łyżek przecieru i 1 łyzki kopiastej miodu robić sos, im więcej sosu tym zwiększać proporcje.

Blachę wyłozyć folią aluminiową, wylać wodę, układać w wodę mięso i polewać sosem. wstawić do piekarnika 180 stopni na 1-1,5 godziny niech się dusi.
Świetnie smakuje nawet odgrzewane.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    Znam podobny przepis - najpierw jednak lepiej mięso zesmażyć, ale sos pycha! Jak na fotach !
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    Super wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowitości!
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Coś pysznego
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w podobnym socie robię skrzydełka, to przysmak mojej rodziny. A teraz zrobię im karkówkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda naprawdę pysznie! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pysznmości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !