Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonara z serem pleśniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tegliatelle 1 opakowanie
boczek wędzony 30 dag
śmietana 1 szklanka
pieprz
rokpol 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonara z serem pleśniowym

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na skwarki. Makaron gotujemy al dente. Do skwarek wlewamy śmietanę i mieszamy. Dodajemy ser i ponownie mieszamy do czasu aż ser się rozpuści. Doprawiamy. Makaron polewamy powstałym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.12.2012 11:09
mmm pycha!;]
bami 24.11.2010 01:05
To jest dopiero przepyszne danie! a jakie proste :]
Goya 18.11.2010 16:07
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak