Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a nastęnie dodajemy crem fresz i mieszamy żeby się wszystko ładnie połączyło.
Do 3 kieliszków na wino lub do pucharów na lody na spód kładziemy po łyżce ziaren granata to posypujemy pokruszonymi na niezbyt drobno biszkopty, kładziemy po łyżce lub dwie przygotowanej wcześniej śmietany. Następnie kładziemy biszkopty i śmietanę itd. Robimy warstwy. Ostatnią warstwę kładziemy tak jak pierwszą czyli na śmietanę kładziemy ziarna granatu, biszkopty i śmietanę, a to kończymy posypując kakao.
Jeżeli robimy wersję dla dorosłych biszkopty moczymy w likierze kawowym lub amaretto i wszysko robimy tak samo jak wyżej.
Smacznego:}

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !