Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
crem fresz 250 ml
cukier puder 0,5 szklanki
biszkopty podłużne
kakao do posypania
amaretto
granat 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu po mojemu

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a nastęnie dodajemy crem fresz i mieszamy żeby się wszystko ładnie połączyło.
Do 3 kieliszków na wino lub do pucharów na lody na spód kładziemy po łyżce ziaren granata to posypujemy pokruszonymi na niezbyt drobno biszkopty, kładziemy po łyżce lub dwie przygotowanej wcześniej śmietany. Następnie kładziemy biszkopty i śmietanę itd. Robimy warstwy. Ostatnią warstwę kładziemy tak jak pierwszą czyli na śmietanę kładziemy ziarna granatu, biszkopty i śmietanę, a to kończymy posypując kakao.
Jeżeli robimy wersję dla dorosłych biszkopty moczymy w likierze kawowym lub amaretto i wszysko robimy tak samo jak wyżej.
Smacznego:}

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 18.11.2010 16:05
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak