Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
marchew
pietruszka
seler
por
cebula
pieprz
sól
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z warzywami

Wszystkie warzywa myjemy. Marchew, pietruszkę, selera, cebule obieramy i kroimy w dużą kostke. Pora (biała część) kroimy w grube plastry. Mieso dokladnie myjemy, suszymy, nacieramy pieprzem oraz sola i wkladamy do schlosdzenia na 0,5h. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mieso, zalewamy je bulionem warzywnym i dusimy przez kilka minut. W nastepnej kolejnosci wrzucamy wszystkie warzywa do podsmazonego mieska i dusimy przez godzinke. W razie potrzeby dorawawic sola oraz pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak