Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 filety
pieprz
bulion warzywny
śmietana
sól
oliwa
mąka ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z serem pleśniowym

Mięso myjemy, suszymy, nastepnie nacieramy sola oraz pieprzem, wkladamy do lodowki i schladzamy przez 60 minut. Podsmazmy na rozgrzanym tluszczu i polewamy bulionem warzywnym, dusimy przez 1,5h. Pod koniec duszenia wrzucamy kawalki sera. Nastepnie mieszamy smietane z maka ziemniaczana i wklewamy do mieska. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolek1 23.11.2010 01:13
Lubię ser pleśniowy, więc takie danie pewnie by mi smakowało ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak