Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z kapustą i zgrzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3kg
ziemniaki surowe 10szt
mąka ziemniaczana 1kg
pieprz
sól
Farsz:
kapusta kiszona 1kg
grzyby suszone 30dag
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z kapustą i zgrzybami

Kartofle gotowane przekręcamy przez maszynkę,a surowe ścieramy na tarce.Oba rodzaje mieszamy razem z mąką ziemniaczaną,wyrabiamy. Kapustę razem z grzybami gotujemy potem delikatnie studzimy.Z ciasta formujemy średniej wielkości placki,nakładamy farsz doprawiony vegetą,dokładnie zlepiamy.Wrzucamy na gotującą wodę,wyjmujemy i polewamy skwareczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak