Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony udziec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec cielęcy 1 kg
bulion warzywny
natka pietruszki
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony udziec

Mięso dokładnie myjemy, wysuszamy, nastepnie nacieramy sola oraz pieprzem oraz posiekana natka pietruszki i odstawiamy mieso do lodowki. Po okolo 1h wyjmujemy udziec, obkrecamy sznurkiem -aby mieso sie nie rozleciało, polewamy bulionem warzywnym, podsmazamy i dusimy pod przykryciem przez 1,5h. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak