Sposób przygotowania

Rodzynki sparzyc. Orzechy pokroic drobno. Jabłka umyc i odciąć góre. Łyżeczka ostrożnie wydrążyc srodek. Pozostawiająć ok. pół centymetra miąższu z każdej strony. Powycinac gniazda nasienne z wydrążonej części pokroić drobno. Skropić sokiem z cytryny żeby nie czerniało. Rodzynki, orzechy i pokrojony miąższ wymieszać z miodem. Tym nadzieniem napełnić jabłuszka i przykryć odcięta częścia. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    muszą być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    Szybki i łatwy deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !