Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pastelowe ciasto

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
mąka 8 łyżek
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
wkładka:
jajko 5
wiórki kokosowe 200 g
cukier 1 szklanka
masa
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
galaretka agrestowa 1
Masa jabłkowa:
jabłka 1 kg
galaretka cytrynowa 1
galaretka wiśniowa 1
płatki migdałowe
kisiel 1 jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pastelowe ciasto

na biszkopty dzielimy po połowie 4 pierwsze składniki do jednego dodając kisiel różowy do drugiego zielony- niestety tak musiałam podac, bo nie było więcej miejsc na składniki.
Biszkopt rózowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt zielony:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Wkładka kokosowa:
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka i zmiksować. Dodac kokos i delikatnie wymieszać. Piec pół godziny.
Masa:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną galaretką. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Masa jabłkowa:
Jabłka obraca i udusić aż będą jednolitą masa(można zetrzeć lub pokroić na mniejsze części i będzie szybciej). Pod koniec dodac galaretki i dokładnie wymieszać.
Przełożenie: biszkopt rózowy + masa jablkowa + wkładka kokosowa + masa +biszkopt zielony + Masa + płatki migdałowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.06.2011 14:05
fajne
becia879 25.11.2010 14:44
ślicznie wygląda
Ewa111 20.11.2010 17:35
bardzo apetyczne
Tahitha 19.11.2010 05:37
Wygląda przepysznie.
Mala 18.11.2010 18:29
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak