Sposób przygotowania

Tłuszcz utrzeć z cukrem pudrem, dodając żółtka.
Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do masy żółtkowej.
Z białek ubić pianę, dodać do reszty składników, wymieszać.
Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao, do drugiej mak, do trzeciej 2 łyżki mąki.
Na wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć ciasto z makiem, na ciasto biszkopty, na biszkopty dżem i ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem, na wierzchu ułozyć ciasto białe.
Piec w temp.175 do czasu zrumienienia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne a to najważniejsze - polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mmmmmmmniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !