Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik tatarski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek rozgnieciony 2 ząbki
sól
papryka zielona 4 szt
jogurt naturalny 3/4 l
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik tatarski

Paprykę włożyć na 10 minut do nagrzanego piekarnika. Drobniutko posiekać wymieszać z oliwą i czosnkiem, doprawić solą i papryką. Przed podaniem zalać zimnym jogurtem i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak