Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewka 2 szt
skrzydełka kurczaka 4 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską kroimy w paski lub w kostki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce (lub kroimy w kostkę). Do garnka wkładamy skrzydełka ( może być też bulion z kostki), warzywa, ziele angielskie. liść laurowy i gotujemy ok 1 godz. Doprawiamy do smaku Kucharkiem. Można dodać szklankę kaszy wiejskiej - to zagęści zupę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak