Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pod serową pierzyną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kilogram
żółty ser 200 gram
śmietana 12% 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pod serową pierzyną

Ziemniaki ugotować, wystudzić, ułozyć na blasze, oproszyć solą i pieprzem, pomazać smietaną i posypać żółtym serem startym na średnich okach. Piec w piekarniku w temp 170 stopni aż ser zacznie sie topic. Podawać z mlekiem zsiadlym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 24.09.2011 20:42
Pyszne
FAFIK 24.09.2011 20:42
Pyszne
Kate131 22.07.2011 10:41
fajne
Kate131 22.07.2011 10:41
fajne
Iwusia 11.06.2011 22:01
ciekawy przepis :)
IlonaAlbertos 25.05.2011 22:32
Fajne i szybkie w przygotowaniu.
iknkirke 28.04.2011 11:57
smaczne
Islanzadi 13.04.2011 13:00
Ziemniaki i serek - pycha :)
FAFIK 20.02.2011 10:00
Pychota
ewelinapac 12.12.2010 19:58
pyszne
marta639 17.09.2010 21:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak