Sposób przygotowania

W miseczce mieszam wszystkie przyprawy i nacieram nimi części kurczaka (mogą byc pałki, piersi, udka). Odstawiam na 2 godziny. W tym czasie przygotowuję kaszę. W garnku o grubym dnie rozgrzewam olej. Cebulę kroję w kostkę i smażę aż się zeszkli (nie rumienię). Dodaję opłukaną kaszę i smażę ok.2 min. Następnie wlewam wywar i gotuję na małym ogniuprzez 1 godz., aż kasza będzie miękka, wchłonie płyn, od czsu do czasu mieszając. W tym czasie wstawiam kurczaka do piekarnika nagrzanego do 190 st. i piekę przez40-50 min. Upieczonego kurczaka podaję z kaszą i sałatą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !