Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną pzepłukać, by bigos nie był zbyt kwaśny.Białą poszatkować.Jeśli czas pozwala można najpierw podgotować kiszoną kapustę..potem dodać białą.Obie kapusty gotować w niewielkiej ilości wody z liściem i zielem.Mięso rozdrobnić na cząstki.Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w kostkę.Dusić razem na smalcu.Mięsa obsmażyć.Wszystko wrzucić do kapusty.W razie potrzeby podlać wodą, wymieszać.Doprawić, dodać majeranek.Dusić na małym ogniu.Następnie schładzać bigos (np.przez noc) i znów dusić, i tak przez 2-3 dni.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bigos jest rewelacyjny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Rewelka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !