Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

garus śląski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śliwki suszone 30 dag
rodzynki 8 dag
jabłka suszone 8 dag
białe wino 3 łyżki
cukier 1-2 łyżki
Cynamon mielony Prymat
sól
piernik 5 miodowy

Przepis i sposób przygotowania na: garus śląski

Owoce umyć, zalać taką ilością przegotowanej wody, by je przykrywała. Po godzinie dodać rodzynki, ugotować. Piernik pokruszyć, zalać winem, przykryć, odstawić na 5-8 minut, zmiksować z miękkimi owocami, cukrem i cynamonem. Przelać sos do rondelka i podgrzewać, mieszając. Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, przełożyć do salaterki, polać owocowym sosem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 30.04.2012 13:23
fajne
byMJ 21.08.2011 22:08
smaczne
Krystyna32 11.04.2011 07:53
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak