Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na tartę
wątróbka drobiowa 20 dag
cebula 2 sztuki
olej
jajko 3 sztuki
ser biały 20 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z wątróbką

Ciasto na tartę przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/70236/ciasto-na-tarte.html

Cebulę siekamy, wątrubkę mielimy lub kroimy na niewielką kostkę. Całość dusimy na rozgrzanym oleju. Żółtka mieszamy z twarogiem. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z farszem, doprawiamy do smaku. Natłuszczamy formę. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i nakładamy masę. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 17.04.2012 09:17
ja również nie jadłam, a wątróbkę bardzo lubię np zmażoną, więc tarta powinna mi zasmakować-zrobię:)
treonina 04.09.2011 01:35
nigdy czegoś takiego nie jadłam, uwielbiam wątróbkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak