Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
masło 4 dag
smalec 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pieczarki

Grzyby starannie umyć, tak, by nie przemoczyć blaszek pod spodem kapeluszy.
Duże kapelusze pokroić na ćwiartki, małe pozostawić w całości.
Rozgrzać na patelni smalec i ułożyć grzyby po kilku minutach potrząsnąć patelnią lub zamieszać.
Na koniec dołożyć do grzybów masło aby się roztopiło.
Przed podaniem pieczarki posolić i posypać zieloną pietruszką.
Możemy je podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.05.2011 11:10
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak