Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa ze świeżych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 100 mililitrów
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ogórki 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 pęczka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa ze świeżych ogórków

Ogórki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło i dodać pokrojonego ogórka. Co jakiś czas mieszając, podsmażać około 30 minut. 

Do garnka wlać wodę, a gdy się zagotuje, dodać kostkę rosołową oraz podsmażone ogórki.

Śmietanę wymieszać z bułką tartą i wlać do gotującej się zupy. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać natkę pietruszki. Wymieszać. Podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 01.12.2010 08:56
ooo ogórkowej ze świezych ogórków jeszcze nie jadłam, jedynie chłodniki :) ja w ogórkowej potrzebuję dużo kiszonego smaku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak