Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK GOTOWANY Z TINY

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
cukier 1 szklanka
masło 25 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
migdały, suszone morele po 5 dag
Biszkopty
galaretka owocowa
rodzynki po 5 dag
skórka pomarańczowa po 5 dag
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK GOTOWANY Z TINY

Masło stop.
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę, wymieszaj z mąką ziemniaczaną i serem trzykrotnie zmielonym( można kupić taki już gotowy),
przełóż do garnka, dodaj stopione masło i gotuj na małym ogniu około 15 minut.
Dołóż bakalie i wymieszaj.
Tortownicę lub wyłóż biszkoptami , zalej je jeszcze ciepłą masą serową i odstaw do zastygnięcia.
Galaretkę rozpuść w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu. sernik udekoruj owocami( np. brzoskwiniami z puszki), zalej tężejącą galaretką .
Odstaw do lodówki na 4-5 godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak