Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po dębicku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sok z cytryny
pieprz kilka ziaren
marchewki pokrojone w słupki 4 szt
filety wymoczone w szkl. mlek 10 szt
cebula 3 szt
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po dębicku

Filety skropić sokiem z cytryny, odstawić na 1 godz. W chłodne miejsce. Połowę oleju rozgrzać w rondlu, wrzucić marchew i cebulę, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu 12 minut. Przyprawić do smaku solą, odrobiną cukru, dodać resztę oleju, wystudzić. W salaterce ułożyć warstwami śledzie i warzywa, zalać olejem i wstawić do lodówki na 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak