Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna rabarbarówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
śmietanka 1 szkl
cukier 300 g
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna rabarbarówka

Rabarbar umyć i pokroić na kawałki, zalać 6 szklankami wody i rozgotować, a następnie przetrzeć przez sito.
Gotować do chwili, gdy ponownie zawrze.
Posiekaną mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać z cukrem i przyprawami, wlać do wrzącej zupy i gotować na małym ogniu, stale mieszając, do chwili, gdy zupa zgęstnieje.
Ostudzić, przed podaniem przybrać ubitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 18.11.2010 10:12
świetny jak tylko na wiosnę pojawi się rabarbar to wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak