Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz żydowski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki starte na tarce o gruby 10 szt średnich
sok z 0,5 cytryny
gęsta śmietana 1 szkl
sól
pieprz
cukier
woda 2,5 l
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz żydowski

Buraki skropić sokiem z cytryny.
Do rondelka włożyć buraczki i cebulę, zalać wodą, posolić i gotować na niewielkim ogniu około 1 godz.
Doprawić do smaku.
Jajka ubić na pianę, dolać 1 szkl nieco ostudzonego barszczu, wymieszać i ostrożnie połączyć z resztą ciepłej zupy.
Ostudzić i wstawić na 1 godz. do lodówki.
Podawać na zimno, do każdej porcji dodając po łyżce śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak