Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka flamenco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
pomidor 2 szt.
papryka 3 szt.
szeroka kiełbasa 40 dkg
groszek 1 puszka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka flamenco

Pomidory pokroić na cząstki, papryki w paski, kiełbasę w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i czosnek, włożyć warzywa, groszek, podlać kilkoma łyżkami wody, doprawić do smaku i dusić 15 minut. W masie jarzynowej zrobić 6 wgłębień. Do każdego wbić po jednym jajku. Każde z jaj przykryć plastrami kiełbasy. Piec aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.06.2011 00:24
super
Marta92 16.05.2011 09:05
bardzo, bardzo
jola1512 03.03.2011 09:49
ale to jest pyszne!
Marta92 12.02.2011 11:18
Naprawdę polecam!
eduszo
eduszo 05.12.2010 12:13
Bardzo ciekawe,musze to zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak