Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, około 5 min przed końcem gotowania, dosypać do garnka mąkę, przykryć i gotować do miękkości.
Miękkie ziemniaki odcedzić dokładnie z wody i potłuc z dodatkiem przyprawy do ziemniaków, najlepiej drewnianą pałką. Ubijamy tak długo aż masa będzie gładka i pałka będzie się łatwo odklejała od ziemniaków.Masę ostudzić i zimnej uformować kulki wielkości orzecha włoskiego,smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.
Podawać gorące ,odsączone z nadmiaru tłuszczu.
Dobrze smakują z dowolnymi sałatkami lub z czystym barszczem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    ciekawy pomysł
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super pomysł!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    U mnie pączki zawsze na słodko, wytrawnych jeszcze nie robiłam, myślę, że czas to zmienić. Zdjęcie i przepis zachęcają do tego.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !