Sposób przygotowania

Myjemy, osuszamy i kroimy żeberka w paski. W oddzielnym naczyniu przygotywujemy zalewę z oleju, musztardy, duszonego czosnku i przypraw. Mięso moczymy w zalewie i odkładamy na kilka godzin w zimne miejsce. Następnie na patelni obsmażamy żeberka na złoty kolor i wkładamy do garnka podlewając niezbyt dużą ilością wody. Dusimy do uzyskania miękkości, czyli ok. 45. min. W tym czasie
na patelni smażymy pokrojoną w talarki cebulę. Uduszone mięso przykrywamy warstwą celuli.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Mój mąż za takie żeberka ,dałby się oskubać . Mój sposób różni się troszkę od tego ,ale i ten wart jest wypróbowania .
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !