Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki małe kawowe
4 żółtka
6 łyżek cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
Margarynę z żółtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na pulchna masę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Dodać do masy tłuszczowo - jajecznej. Zagnieść ciasto i cienko je rozwałkować. Dokładnie wylepić ciastem posmarowane Kasia foremki. Upiec na złoty kolor w piekarniku do 200 stop. C. W czasie gdy babeczki będą się piekły, przygotować krem. Kawę rozpuścić w szklance gorącej wody i lekko przestudzić. W rondelku utrzeć żółtka z cukrem na gęstą białą masę i rozprowadzić ciepłą kawą. Ustawić rondelek na płytce i podgrzewać na bardzo małym ogniu, cały czas ubijając masę trzepaczką. Gdy zgęstnieje do konsystencji budyniu, zestawić z ognia. Upieczone babeczki ostrożnie wyjąć z foremek, ostudzić, wypełnić nadzieniem kawowym i odstawić. Można przyzdobić wisienką i posypać kawą mieloną.