Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO SYCYLIJSKIE TWAROGOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaj 6
cukru 30 DAG
cukier wanilinowy 1
mąki pszennej 25 dag
kakao 7 łyżeczek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiśniówka 5 łyżek
kompotu zzwiśni 750 ml
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
czekolad 3o dag
śmietany kremówki 1/2 litra
mleko 6 łyżek
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO SYCYLIJSKIE TWAROGOWE

BIAŁKA UBIĆ Z 5 ŁYŻKAMI CUKRU, CUKIER WANILJOWY DODAĆ ŻÓŁTKA, MĄKĘ, KAKAO, PROSZEK PIECZEMY 40 MINUT STUDZIMY PRZEKRAWAMU NA PÓŁ JEDNĄ CZĘŚĆ WKŁADAMY DO BLACHY SKRAPIAMY WIŚNIÓWKĄ, DRUGĄ KRUSZYMY, WIŚNIE ODSĄCZYMY KOMPOT ZAGOTOWAĆ Z 1 ŁYŻKĄ CUKRUI MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ I WSYPAĆ WIŚNIE STUDZIMY I WYŁOŻYĆ NA NA CIASTO, TWARÓG MIKSUJEMY Z RESZTĄ CUKRU Ę ROZPUSZCZAMY NA MLEKU I DODAJEMY DO TWAROGU DODAJEMY POSIEKANĄ CZEKOLADĘ I POKRUSZONE CIASTO MIESZAMY ŚMIETANĘ UBIJAMY NA SZTYWNOI MIESZAMY Z MASĄ TWAROGOWĄ I TO WYKŁADAMY NA WIŚNIE , SCHŁADZAMY CIASTO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak