Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowiec

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4
olej z pestek winogron 1 i 1/4 szklanki
cukier 1 i 1/3 szklanki
marchew starta 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cynamon Prymat 2 łyzeczki
sól szczypta
orzechy garść
płatki migdałowe garść
rodzynki garsć
żurawina garść
śmietana 30% 200ml
serek philadelfia 100g
płatki migdałowe 50g

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowiec

Jajka dobrze utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy, żurawine, migdały i rodzynki. Wylac do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 st. przrz 25 minut, potem zwiekszyc do 180st i piec 40 min do suchego patyczka. Wystudzić. Wyjac z foremki, z papieru, delikatnie przekroic na poł. Ubic smietanke kremówke i wymieszac z serkiem. Taką masą posmarowac dolny płat ciasta, przykryć górnym płatem i posmarowac reszta masy. Uprazyc na suchej patelni płatki migdałowe. Wystudzic. Posypac góre ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 26.06.2017 11:39
Fajne ciasto :)
tobi1989 24.06.2017 23:40
Wspaniałości :)
Grazyna0211 12.06.2017 16:38
super ciasto
pestka 10.06.2017 13:18
smaczny deser
IZABELA29 08.06.2017 09:35
Pyszne ciasto
IZABELA29 12.06.2013 08:42
cudowne zdjęcie
Ewa104 10.08.2011 13:12
Muszę wypróbować to ciasto.
darus 25.01.2011 15:01
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak