Sposób przygotowania

Jajka dobrze utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy, żurawine, migdały i rodzynki. Wylac do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 st. przrz 25 minut, potem zwiekszyc do 180st i piec 40 min do suchego patyczka. Wystudzić. Wyjac z foremki, z papieru, delikatnie przekroic na poł. Ubic smietanke kremówke i wymieszac z serkiem. Taką masą posmarowac dolny płat ciasta, przykryć górnym płatem i posmarowac reszta masy. Uprazyc na suchej patelni płatki migdałowe. Wystudzic. Posypac góre ciasta.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    mniam, mniam
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Muszę wypróbować to ciasto.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cudowne zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !