Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć przez płótno. Jajka roztrzepać, wymieszać ze startymi ziemniakami, cebulą, solą i pieprzem. Rozgrzać olej na dużej patelni, na gorący kłaść łyżką masę ziemniaczaną, smażyć placki z obu stron.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    Tani, szybki piątkowy obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wczoraj miałam na obiad :) ja dodaje jeszcze czosnek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam placki ziemniaczane :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krystyna35

    tylko nie rozumiem po co odciskać ziemniaki ...nie odciskane są o wile lepsze,,i bez jajka.. są delikatne...
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Robię bez cebulki
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Robię dokładnie tak jak Ty! I takie są najlepsze :))
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mają piekny kolor - głosik :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    dawno nie jadłam chyba trzeba zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Nabrałam ochoty, chyba jutro zrobię;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne,robię takie same

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !