Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzodkwi II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew 2 sztuki
chrzan 1/2 korzonka
jabłko 1 sztuka
sok z cytryny odrobina
gęsta śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzodkwi II

Rzodkwie obrać, zetrzeć na grubej tarce. Chrzan obrać i zetrzeć na drobnej tarce, sparzyć małą ilością wrzątku, po czym skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać wszystko razem, posolić do smaku, wymieszać ze śmietaną. Można posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.03.2011 20:28
Super surówka
kuklik 26.11.2010 15:40
chętnie wypróbuję
RenataZ-et 22.11.2010 18:54
Może i ciężko kupić taką rzodkiew, ale warto by spróbować taką pyszną surówkę.
Agnieszka172 18.11.2010 19:57
szkoda że taką rzodkiew żeby kupić trzeba się nachodzić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak