Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowe szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki 30 sztuk
cienkie plastry wędz boczku 30 sztuk
orzechy włoskie 30 ćwiartek
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowe szaszłyki

Ze śliwek wyjąć pestki, a w ich miejsce włożyć po ćwiartce orzecha. Każdą śliwkę zawinąć w paseczek boczku, spiąć drewnianą wykałaczką. Obsmażyć aż będą rumiane na mocno rozgrzanym oleju. Podawać na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.08.2011 15:36
pycha
aisoglam 24.11.2010 01:14
intrygujące zestawienie smaków :)
RenataZ-et 22.11.2010 18:52
Ciekawe połączenie
Agnieszka172 19.11.2010 17:07
ciekaway przepis
MAR3STA 18.11.2010 16:05
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak