Sposób przygotowania

Połowę cukru zrumień na suchej patelni. Dodaj 3-4 łyżki wody, mieszaj do rozpuszczenia, zagotuj.
Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Żółtka utrzyj z cukrem. Połącz z połową mąki, olejem, karmelem i przyprawą do piernika. Wymieszaj z pozostałą mąką i marchewką, a na koniec z bakaliami oraz pianą z białek. Ciasto przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale fajne, do ciasta \"przemycona\" zdrowa marchewka
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    piernik z marchewką smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    bardzo dobry piernik
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    przepis super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !