Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik biszkoptowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
margaryna 25 dkg
cukier 1 szklanka
jajko 4 sz
śmietana 18 proc 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik biszkoptowy

jabłka (jak świeżo starte podsmażyć na patelni na margarynie)jeśli z przetworów to nie>> w makutrze lub misce cukier ucierać z margaryną dodać żółtka ,,gdy masa jest puszysta a cukier roztarty dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .wszystko wymieszać .Dodać ubite na sztywno białka delikatnie wymieszać .Włożyć do blaszki 1/2 ciasta na to jabłka (można lekko posypać cynamonem)...następnie wylać resztę ciasta na jabłka .Piec ok.40 min,,to jest rewelacja ..niebo dla podniebienia.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak